Posted on jul 29, 2016

Även om transatlantiska kryssningar har fått ett dåligt rykte på grund av vad som hände med Titanic år 1912, kan man känna sig helt trygg om man skulle välja att tillbringa en vecka på ett kryssningsfartyg för att korsa Atlanten, istället för åtskilliga timmar på ett flyg. Det tar vanligtvis mellan sex och sju dagar att göra resan över havet, och under tiden har man möjlighet att roa sig på alla tänkbara sätt, äta god mat och sova gott.

När man åker över Atlanten kommer man att åka med RMS Queen Mary 2, som är ett kryssningsfartyg som tillhör kryssningsrederiet Cunard Line. Faktum är att det är rederiets flaggskepp, då hon efterträdde skeppet RMS Queen Elizabeth 2 i den rollen år 2004. När Queen Elizabeth 2 togs ur linjetrafik år 2004 blev Queen Mary 2 det enda skeppet som gör den transatlantiska resan i linjetrafik. Resan går mellan Southampton och New York.800px-queen_mary_2_outbound_from_southampton_2_sept_2013

Förutom de mängder av faciliteter för underhållning av olika slag som finns ombord på fartyget, kan passagerarna också njuta av skeppets inredning, som har gjorts i en art decó-stil som försöker efterlikna 1920-talets estetik. Att stiga ombord på Queen Mary 2 är med andra ord som att göra en liten tidsresa, med undantag för de moderna bekvämligheter som finns ombord. Stilen är sannolikt en blinkning till det första Queen Mary-fartyget, som var inredd på samma sätt. Queen Mary 2 genomgick en större renovering under 2014, då man bland annat byggde om skeppets pub helt och hållet, och gjorde diverse uppfräschningar som att byta ut slitna mattor. De passagerare som åker med skeppet idag får med andra ord det bästa av två världar i den historiska men nyrenoverade inredningen.

En av fördelarna med att åka på en kryssning är att man inte behöver bekymra sig om städning – precis som när man bor på hotell kan man lämna sin hytt på morgonen och komma tillbaka på kvällen för att finna hytten magiskt städad och ordnad. Om man vill behålla samma upplevelse när man kommer hem från kryssningen kan man anlita hjälp med städning. På Qleano.se kan du enkelt hitta en pålitlig städfirma som utför hemstädning, och sedan är det bara att luta sig tillbaka och njuta av semesterkänslan av att inte behöva städa.