Posted on mar 20, 2023

En kryssning är en härlig semester men den kan också bli till något alldeles extra. Varför inte passa på att göra en kryssning jorden runt? Om en kryssning jorden runt känns för lång kan du exempelvis välja en kortare kryssning i Karibien. Kända platser som Bahamas eller Jamaica låter kanske intressant? Du kanske till och med kan tänka dig att gifta dig på kryssningsfartyget? Vilket du än väljer är dagens kryssningsfartyg stora och luxuösa. Du har barer, restauranger och affärer ombord. Och naturligtvis finns det lounger för att du ska kunna njuta av din kryssning!

Visum

En jordenruntresa kräver en hel del arbete innan du åker. Naturligtvis måste du ha ett giltigt pass men du kanske också behöver visum för vissa länder. Alla länder har sina regler för visum och du behöver kolla detta i förväg. Då kan Legalisering hjälpa till. De hjälper naturligtvis också till med din ansökan.

Giftermål

Om du bestämmer dig för att gifta dig ombord kan du behöva annan typ av legalisering. Rätt papper är en förutsättning för att allt ska vara lagligt. Tänk på att legalisera dina dokument innan resan. En annan variant kan vara att du gifter dig i Svenska kyrkan i utlandet under kryssningen. Då behövs naturligtvis också rätt dokument. Kolla upp i förväg vad du behöver och ta hjälp av Legalisering i processen.

Kryssningsfartyg i dag

Dagens kryssningsfartyg är stora och lyxiga men kanske är du lite bekymrad över tidigare tragedier som Titanic eller Estonia? Du behöver inte bekymra dig! Säkerheten ombord är rigorös och risken att ett fartyg går på grund är så liten som 0,000012 procent. Vilken kryssning du än väljer se till att legalisering av dina dokument är korrekt och njut sedan av ditt flytande hotell.