Posted on Dec 27, 2020

Att åka på kryssning är ett sätt att komma bort från stadens trafik och buller. Väljer du någon av de riktigt lyxiga kryssningarna kan du räkna med förstklassig service och bästa möjliga avkoppling. Samtidigt som många väljer att åka på kryssning främst för lyxen och avkopplingen kan det här sättet att resa vara praktiskt av andra anledningar.

På de flesta fartyg har du möjlighet att ta med bilen, vilket kan vara en praktisk detalj om du vill upptäcka de platser där båten stannar till. Det kan även ge dig större möjligheter att frakta samt transportera gods eller köpta varor.

Rimligt pris

Att resa med båt är förhållandevis billigt med tanke på den praktiska biten där du alltså kan frakta en bil. Du har dessutom stor frihet på den här sortens fartyg och får därmed ut mycket av timmarna ombord. Om du som tidigare nämnt köper en bil eller något annat som är tämligen svårt att frakta blir biljetten i sig rimligt billig när du väljer båt som färdmedel.

Du kanske inte väljer det mest miljövänliga sättet att färdas längre distanser, men det är ett prisvärt och smidigt alternativ. Sen är det trots allt en typ av kollektivtrafik, vilket ändå bör ses som klimatsmart. Det går inte lika snabbt som med flyg, men det kompenseras av stor tillgänglighet och ett praktiskt resande. Beroende på när du väljer att åka på kryssning kan du även hitta riktigt bra fynd på resor.

Smidigt med bil

Åker du med flyg gäller det att ordna med transportmedel till och från flygplatsen medan du ofta kan ta bilen med på kryssningen. Är tanken att åka till Åbo kan du alltså smidigt ta med dig bilen på din trip. Du bokar då en särskild biljett som indikerar att du reser med bil och därför behöver parkering för fordonet.

Faktum är att kryssningsfartyg gör det möjligt att transportera bilar som exempelvis ska säljas eller fraktas till andra geografiska platser. Du kanske väljer att köpa en eller flera begagnade bilar på nätet som du sedan behöver transportera med båt till Finland. En kryssningsbiljett med bilplats gör hela processen från köp av begagnad bil online till slutlig transport hur enkel som helst. Med tanke på att många bilhandlare på nätet verkar på en stor geografisk marknad är det vanligt att kunder reser långväga för ett bilköp.