Posted on sep 22, 2016

Är din dröm att åka på en exklusiv kryssning? Har du svårt att välja vilka länder du vill besöka? Världens längsta kryssning besöker 36 länder på en och samma kryssning så det kanske vore ett alternativ för dig. Det blir allt mer populärt att åka på kryssning och idag är det inte bara de rikaste som har möjligheten. Du kan också åka på en exklusiv kryssning utan att det gräver stora hål i plånboken. Unna dig ditt livs resa men boka rätt fartyg och läs på lite grann innan du bestämmer dig.

eurodam_-_pinnacle_grill_seatingRes exklusivt till bästa pris

Har du inte råd att åka på kryssning? Att kryssa i Europa behöver inte kosta mer än en veckas charterresa med all-inclusive. Om destinationen för utresan är i Europa hittar du lätt billiga flygbiljetter. Har du hittat kryssningen du vill åka på till extra förmånligt pris, men inte har pengar just nu? Ta del av snabblån och boka redan nu. Resorna som har de bästa priserna försvinner snabbt och det gäller att passa på. Anledningen till att det har blivit billigare att kryssa är att det nu finns fler rederier och kryssnings fartyg att välja bland än tidigare. Större konkurrens bland rederierna har också lett till att det blir lägre priser för dig som vill resa. Om du kan tänka dig att kryssa under lågsäsong är det också lättare att hitta billiga biljetter. I Karibien till exempel hittar du de lägsta priserna under mars och april eftersom högsäsongen för dessa kryssningar är under vintern. Även under hösten är priserna lägre men då kan du råka ut för höststormarna.

Välj rätt fartyg

Var noga med vilken kryssning du väljer för att resan ska bli den du drömt om. Det finns massor med tema-kryssningar och här gäller det att välja det som passar dig bäst. Om du reser med små barn finns det lyxkryssningar som vänder sig till barnfamiljer. Här hittar du lekrum, barnpooler och barnvaktsservice. Det finns även kryssningar speciellt för vuxna singlar och här innebär det att du letar någon annan att dela din tid med. Hamnar du på en kryssning med helt fel tema för dig kan resan bli katastrofal istället för den resa du drömde om. Några andra saker du ska tänka på inför kryssningen är att boka in dig i tid för eventuella event ombord eftersom de ofta blir fullbokade. Ta reda på exakt vad som ingår i priset för att inte sluträkningen ska bli en chock för dig. Ta med dig rätt kläder och ta reda på vilken klädkod som gäller till middagar och andra event.