Posted on feb 14, 2017

Att resa med ett kryssningsfartyg har blivit ett populärt sätt att spendera sin semester på. Du reser bekvämt och får samtidigt uppleva olika resmål och sevärdheter. Du kan kombinera storstad med sol och bad, ena dagen går du mitt i ett shoppingstråk för att nästa dag befinna dig på en strand. Enligt branschorganisationen CLIA reste 86 tusen svenskar med ett kryssningsfartyg år 2015, vilket är en ökning med 9 % från föregående år. Det vanligaste är att kryssa inom Europa, men allt fler svenskar börjar få upp intresset för kryssningar lite längre bort.

Sol, bad och storstad

Ving satsar på ny kryssning i Indiska oceanen som ger dig möjlighet att uppleva sex olika resmål på 16 dagar. Det är en upplevelsefylld resa som tar dig till både storstad och strand. Resan börjar på paradisön Male i Maldiverna och går sedan vidare till den mångkulturella staden Colombo på Sri Lanka. Här får du möjlighet att utforska en spännande stad med många sevärdheter under en dag. Fartyget går sedan vidare till Indien där ni besöker fyra olika destinationer under sex dagar. Indien är ett färgstarkt land fyllt av dofter, upplevelser och kulturella och historiska sevärdheter. Ni kommer att besöka Mormugao, Mumbai, New Mangalore samt Cochin innan ni återvänder till Maldiverna där resan avslutas.

Costa neoClassica: ett klassiskt fartyg

Fartyget som ni reser med heter Costa neoClassica och det är ett elegant fartyg vars inredning är utvalt för att förhöja din upplevelse. Fartyget kan ta emot upp till 1680 passagerare och är ett mindre fartyg, vilket gör det möjligt att besöka även mindre hamnar. På fartyget finns teater, bio och kasino samt gym och motionsspår. Efter intensiva dagar på land kan det vara skönt att koppla av på fartygets spa där det finns många härliga behandlingar att välja bland. Äta kan ni göra på en av de många restauranger eller barer som finns ombord på fartyget, fokus ligger på lokala rätter men det går även att hitta klassiska gourmeträtter eller varför inte en stenugnsbakad pizza.