Posted on sep 18, 2015

 

Close up of glasses raising a toast at lunch. Closeup of friends toasting glasses of red wine in a party. Group of friends a toast to the cheers of red wine at restaurant.

Att åka på kryssning är en aktivitet som är mycket populär bland människor världen över. Det fina med den här typen av resor är att på dem finns det något för alla att se, göra och roa sig med. Det spelar ingen roll vilken bakgrund man har, var man kommer ifrån och inte heller hur gammal man råkar vara. Det finns en kryssning för alla människor, alla smaker och alla intressen. Många av bolagen som anordnar kryssningar brukar dessutom ha ett stort utbud av kryssningar som följer olika teman. Detta för att ytterligare kunna specialisera sig när det gäller gästernas intressen och för att kunna underhålla dem på allra bästa sätt.

De svenska kryssningsföretagen

Tallink Silja och Viking Line är två av de största kryssningsbolagen i Sverige idag. Båda dessa bolag erbjuder de resande flera olika typer av temakryssningar. Dessa kryssningar har alla olika destinationer, varar olika länge och har olika omfattning.

Couple dancing. cropped details and low light action portrait taken in available light.

En sak har de dock alla gemensamt – ingen som följer med på en temakryssning kommer att ha det tråkigt. Vanligtvis finns det inte alltför mycket att göra på kryssningar, som passagerare och gäst är man ju trots allt begränsad till en ganska liten yta på fartyget och där finns inte möjlighet till allt för många aktiviteter. Gillar man att vara aktiv är det därför smart att åka just på temakryssningar. Här kan man få massor att göra och i det stora utbudet finns det garanterat något som passar alla.

För dem som gillar att äta och dricka gott arrangeras ofta speciella mat- och dryckeskryssningar. På Viking Line kan man bland annat åka på Champagne & Wine Fair, världens största flytande champagne och vinmässa. Det finns även hälso- och spakryssningar och naturligtvis massor av resor som är inriktade på olika sorters musik och dansstilar. Är man singel och letar efter kärleken kanske man hittar den på någon av kryssningsbolagens singelresor. Tycker man om att läsa kan man istället boka författarkryssningen och få chansen att träffa Sveriges främsta författare. Det finns helt enkelt något för alla tycken och smaker – så se till att boka din temakryssning redan idag!