Posted on okt 2, 2019

Njut av havsluften


Att bege sig ut på sjön får en helt ny betydelse när det handlar om att ta en kryssning. Här handlar det långt ifrån enbart om att inandas frisk och skön havsluft; en kryssning är så mycket mer än så. Kort uttryckt får alla de som söker nöjen och shopping sitt lystmäte på en färja av det större slaget. Det är många som uppskattar kombinationen av att handla billigt, äta gott och att dansa natten igenom. Självklart är det här en stereotyp bild av kryssande, eftersom smaken förstås är olika. Det kan lika väl handla om att sitta med en bra bok eller med musik i lurarna och bara ta in utsikten från första parkett.

Optimerad varutransport


Här får vi dock inte glömma andra stora fartyg som korsar våra hav. Det råder livlig trafik som utgörs både av passagerartrafik och spedition av olika slag. Varje dag fraktas mängder av varor mellan våra kontinenter, där mycket har sitt ursprung i Asien. Det här har förstås stor påverkan på vår miljö, då sjötrafiken innebär en hel del utsläpp. Företag som Fraktus ser dock till att optimera både fraktflöde och priser genom att erbjuda en helhetslösning – något som gynnar både miljö och kostnader i en verksamhet. Kostnader för frakt kan variera otroligt mycket och här finns mycket pengar att spara.

En ”uppsjö” av aktiviteter


Men tillbaka till kryssningen. Det råder något majestätiskt och lugnande över en tur på havet och ett par dagar ute till sjöss brukar kunna göra gott både för kropp och själ. Beroende på färja brukar det finnas en rad olika aktiviteter man kan roa sig med under resan. De flesta passar dock på att handla billigt i de butiker som finns, där främst parfymer och alkoholvaror inhandlas till förmånliga priser. En färja brukar också vara rätt plats för dem som gillar att dansa och skaka om kroppen ordentligt. Här är det inte ovanligt att det finns flertalet dansgolv, där allt från traditionellt dansband till disco erbjuds.

En kryssning ger också tillfället att sitta ner i lugn och ro och avnjuta den ena goda maträtten efter den andra. Oftast finns det flera olika restauranger att välja bland och du kan ibland välja mellan att äta buffé eller vanlig a la carte. Att njuta av god mat samtidigt som du tittar ut över havet är en mäktig upplevelse som är svår att överträffa. Resor med färja brukar också uppskattas av barnen, som tycker det är spännande att bege sig ut på öppet hav. Den unga publiken brukar också ha sina nöjen i form av knatte-discon, lekrum och annat för att resan inte ska bli tråkig. På de riktigt stora kryssningsbåtarna finns dessutom möjlighet att roa sig med tennis, minigolf och mycket annat.