Posted on Dec 28, 2015

 

Att åka på kryssning är något som de allra flesta älskar. Kanske är det den ofta grandiosa och häftiga inredningen på fartygen som gör upplevelsen så oförglömlig för många. Men man kan faktiskt återskapa mycket av denna inredning i det egna hemmet även om det naturligtvis inte kommer att bli lika stort och pampigt som ett stort kryssningsfartyg. Men även de små medlen kan enkelt föra tankarna till dessa båtar. Använd till exempel mycket mässing, vilket alltid är ett vanligt förekommande inslag i kryssningsvärlden.

Glöm inte uteplatsen

Många gör iordning insidan på huset och lägger massor av tid på att inreda och göra fint där. Tyvärr är det också så att det ofta innebär att man A wooden deck chair is placed upon the wooden deckglömmer bort trädgården och uteplatsen. Men det är naturligtvis lika viktigt att man har det fint där, det är ju helheten som gör det. Även här kan man följa temat med att inreda med inspiration från kryssningsfartyg. Utemöbler får gärna ha en marin touch, antingen genom själva stilen eller med hjälp av dynor och textilier som går i marina mönster och färger. Man kan med fördel även skaffa ett par lyxiga loungestolar där man kan ligga och läsa eller koppla av, precis så som det brukar vara på de stora kryssningsfartygens däck – det enda som kommer att saknas är en uppassare som kommer och serverar väl kylda drinkar!

Skapa din egen hytt

Även i sovrummet kan man med små enkla medel få till den där speciella hyttkänslan som ger en känslan av att vara ombord på ett stort fartyg trots att man ligger hemma i sin egen säng. Ett av de bästa tricken är faktiskt att fokusera på fönstren. I båthyttar är fönstren ofta runda eller ovala så detta är något man förknippar med att bo ombord på fartyg. Så genom att byta till ett sådant fönster har man kommit en lång väg. Ett annat enkelt medel för att få till den där riktiga känslan av att vara till havs är ju att införskaffa någon typ av ljudband som kan spelas i sovrummet och som återskapar ljudet av vågornas brus och kluckande.