Posted on jun 21, 2017

När det kommer till naturupplevelser är det få äventyr som kan mäta sig med en polarkryssning. Utbudet är förvånande stort och temat beror på vilken kryssning du väljer. Du kan exempelvis åka på en resa mot Wrangle island – isbjörnarnas ö – som ligger i nordöstra Sibiriens polarområde. Ett annat populärt resmål är Svalbard som ligger halvvägs mellan Nordpolen och Norges fastland. Där kan du uppleva en av världens mest storslagna vildmarker komplett med valar, valrossar och isbjörnar. Sceneriet erbjuder glaciärer och dramatiska bergskedjor.

Ett måste innan det är för sent

Flera platser på jorden är idag hotade av klimatförändring, våra poler är inget undantag. När en miljö hotas så hotas även dess djurbestånd. Bevisat är att antalet isbjörnar minskar, något som förhoppningsvis stannar upp men som också kan bli förödande. Genom att ge dig ut på en polarkryssning får du chansen att se dessa majestätiska djur i dess naturliga miljö medan de ännu finns kvar. Som grädde på moset kan du också njuta av en sagolikt fantastisk natur bestående av berg, fjordar, glaciärer och naturformationer. Du får också chansen att iaktta valar och att på nära håll se just hur enorma men också fredliga dessa havets jättar faktiskt är. Temat på din resa är upp till dig.

En natur som ingen annan

Oavsett om din kryssning går till Svalbard, Antarktis eller Lofoten så garanteras du en utsikt du inte kan hitta någon annanstans på jorden. Polarområdet är stort, unikt och ofta föränderligt. Här smälter och bildas is om vartannat medan andra områden har isar som bestått i årtusenden. Landskapet erbjuder också klippformationer, fjordar och en chans att uppleva midnattssolen. Beger du dig ut på en polarkryssning i sommartid kommer du att se solen dygnet runt, bara det en upplevelse du inte hittar på någon annan breddgrad. En kryssning kan kosta lite men är helt klart värt utgiften. Du kan finansiera din resa genom exempelvis ett lån. Om du jämför privatlån med Consida kan du hitta det billigaste alternativet.