Posted on maj 14, 2017

Att åka på en kryssning har blivit ett populärt alternativ på semestern. När du kryssar bor du bekvämt på ett fartyg samtidigt som du får möjlighet att se många olika destinationer. Fartygen är utrustade med allt som man kan tänkas behöva för en perfekt semester. Barer och restauranger med god mat, pool och gym, biosalonger och till och med golfbanor i vissa fall. Det är idag vanligt att kryssa i Karibien och Medelhavet, men du behöver faktiskt inte åka så långt bort för att få uppleva en härlig kryssning i storslagen natur.

Kryssa i vår svenska skärgård

Birka Cruises är det enda rederi i världen som erbjuder en kryssning vid Höga Kusten. Denna unika resa har blivit mycket populär och kryssningar till Luleå blir fler och fler. Under kryssningen som kallas för ”Höga Kusten och midnattssol” får man besöka Härnösand och Luleå samtidigt som man kryssar fram längs Norrlandskusten. Det finns mycket att se och göra på denna destination och du kan bland annat gå guidade turer, titta på bilar eller smaka traditionella rätter från Norrland. Med denna kryssning får du uppleva en helt ny sida av Sverige. Förundras av midnattssolen och låt dig hänföras av den vackra orörda naturen.

Kryssa i Tyskland

Upplev den Tyska kusten när den är som bäst, åk med Birka Cruises till Warnemünde, som även kallas för den Tyska Rivieran. Här kan du bada längs en av Tysklands längsta sandstränder och se den vackra kusten med en tur på ett ånglok. Under resans gång stannar fartyget även vid Gotland, som är en av Sveriges vackraste öar. Här kan du känna historiens vingslag medens du vandrar innanför murarna i Visby, besöka en av de kritvita stränderna eller titta på raukar. På denna kryssning kan du välja mellan många olika utflykter och guidade turer, allt för att skräddarsy din semester efter just dina önskemål.