Posted on jan 2, 2019

Det låter som en dröm – en underskön solnedgång över det Stora Blå på ett majestätiskt skepp, med den käraste i famnen. Vad kan vara mer romantiskt än en kryssning på världens många hav, med besök i vackra hamnar, god mat, underhållning och en känsla av frihet?

Oavsett om du är singel, i ett förhållande, beredd att fria eller gift så kan en kryssning vara en av de mest romantiska sakerna man kan göra. Det finns många olika kyssningsskepp med en mängd rutter som erbjuder en unik och minnesrik upplevelse och om man vill satsa på

romantiska kryssningar kan man välja allt från moderna skepp utrustade med gröna parker till vintage inredningar som för tillbaka passagerarna till en svunnen tid. Vart man vill åka bestämmer man själv:

norska fjordar, den grekiska arkipelagen eller

Karibien är bara några exempel på härliga turer och har man en romans i sikte kan de alla erbjuda underbara upplevelser.

Resa med den man älskar

För par är kryssningar ett sätt att få vara på tu man hand samtidigt som man skaffar sig minnen för livet som man delar sinsemellan och inte med någon annan. Det är viktigt att ibland få vara med om saker tillsammans och att få umgås utan andra distraktioner som jobb, vänner och ringande telefoner. Man kan ge sig iväg på en kryssning året runt och en kul idé är att resa i februari och planera en romantisk middag med en Alla hjärtans dag present åt sin flickvän, kanske följt av ett frieri till och med. Kanske firar ni er bröllopsdag – det finns knappast ett bättre sätt att fira den på! Låt orkestern spela er favoritsång och låtsas vara Leonardo di Caprio och Kate Winslet medan ni seglar in i natten – utan isberg, så klart! Det är något alldeles särskilt magiskt med att segla under stjärnorna: det kan till och med den mest torrsinta tråkmånsen få lust att bjuda upp till en het tango.

Kryssa som singel

En het trend är singelkryssningar där man inte bara får njuta av en härlig resa, utan dessutom kanske har turen att träffa någon under dess gång. Många människor föredrar också att resa på egen hand och det finns så kallade

solo kryssningar där fokuset ligger på aktiviteter både på och utanför skeppet. Det innebär att man till exempel går på organiserade turer eller vandringar, paddlar kanot eller går på vinprovning under hamnbesöken och på så både får vara på egen hand men samtidigt får en naturlig anledning till att lära känna andra. Vissa skepp arrangerar också underhållning där man genom lekar och fester kan träffa nya människor och då man bor i en singelkabin kan man själv avgöra hur mycket man vill delta eller inte.